Když jste poprvé uslyšeli něco o chytrém domě, určitě jste si řekli: „to si nemohu dovolit“ nebo „to není nic pro mě“ nechci aby mi život ovládal dům. Jsou to mýty nebo pravda? Přinášíme Vám odpověď na nejčastější mýty.

 

  • Chytrý dům si nemohu dovolit

 

Firma Loxone vyvinula cenově dostupné řešení, které si může dovolit opravdu každý, právě proto, aby tento mýtus vymazala. Chytrý dům už není otázkou milionů ani statisíců. Ale u nás se bavíme o desetitisících. Nevěříte? Přijďte se k nám podívat.

 

  • Smart Home není nic pro mě.

 

Tento mýtus pramení spíše z nevědomosti. Člověk se v médiích často setkává s velmi nešťastným úhlem pohledu na chytré domy, které jsou spíše jak ze Sci-Fi literatury. Smart Home šetří lidem čas a energii, dohlíží na jejich bezpečnost a zvyšuje komfort bydlení.

 

  • Nechci se spoléhat na jeden centrální prvek

 

Miniserver je vlastně malé PLC, které řídí Vaši domácnost. PLC řídí daleko komplexnější věci kolem nás např. teplárny a jiné a pochází z průmyslu, kde chybovost nepřichází v úvahu. Miniserver od Loxone na rozdíl od jiných PLC má svůj operační systém, který je optimalizovaný pro chod domácnosti.

 

  • Nechci ovládat dům / byt pouze mobilem

 

Mobilní telefony, tablety,… bereme spíše jako doplňkovou službu, protože ovládání přes vypínač je stále nepřekonatelné. Svůj domov ovládáte úplně běžnými tlačítky, zapomeňte na drahá sběrnicová tlačítka. Počet tlačítek však díky systému Loxone radikálně zredukujeme a nejčastěji používané funkce zautomatizujeme.

 

  • Toto řešení je pouze pro novostavby

 

Nechcete sekat do zdi a následně opravovat díry pro natažení kabelů. To ale přeci není důvod se vzdát chytrého řešení pro Váš dům. Existuje i jednodušší bezdrátové řešení, které nabízí stejné možnosti jako drátová.

 

  • Inteligentní domy nejsou rozšířené

 

Je pravda, že v České republice není zatím technologie inteligentních domů moc rozšířena. To ale neznamená, že se domácí automatizace nevyvíjí a netestuje pro naše bezpečné bydlení. Inteligentní elektroinstalace se za posledních pár desítek let dostává v hojném počtu i do našich končin. Jednoduchá technologie, která byla vyvinuta pro domácnosti v celé Evropě a je dostupná pro každého. Tak proč to nevyzkoušet.

Share This