Ovládání domova pomocí inteligentního tlačítka

 

Ovládání celé domácnosti pomocí jednoho tlačítka zní přece naprosto skvěle, nebo ne?

 

Mnoha lety prověřený vypínač zatím nic nepřekonalo. Ani aplikace na tabletu či hlasové příkazy. Ovšem s rostoucím počtem funkcí, ale roste i počet tlačítek a to už bohužel není moc přehledné ani moc jednoduché.

 

V minulosti jsme byli zvyklí ovládat jednu věc jedním ovládacím prvkem. To je fajn pokud máte pouze jedno světlo v místnosti.

 

Ovšem dnes je již naprosto běžné mít celou řadu světel. Navíc mohou být různě ztmívatelné a barevné. K jejich ovládání ovšem potřebujeme na zdi spoustu tlačítek. Někdy máme dokonce celou klávesnici kvůli nastavení barev.

 

K nastavení požadované světelné atmosféry s tolika vypínači bývá mnohdy pořádný oříšek. Většinou to končí tak, že používáte pouze hlavní osvětlení a ostatní leží ladem. Takže Vaše investice do Vámi zvoleného osvětlení byla k ničemu.

 

To ale není vše.

 

Co třeba stínění? Elektrické předokenní žaluzie jsou již dnes běžnou součástí novostaveb. Při ovládání starým způsobem by znamenalo držet tlačítko pro každé okno třeba až minutu.

 

Ráno vytáhnout, dopoledne při odchodu do práce zatáhnout, po příchodu z práce žaluzie opět vytáhnout a večer Vás čeká zase zatažení. Vážně chcete ztrácet tolik času?

 

Když se podíváme co umí Vaše auto: jedním stiskem tlačítka odemkne, stáhne okna, nastaví zrcátka, třeba i sedačky, zapne hudbu, …

 

Proč si takový komfort nedopřát i u sebe doma, kde trávíte daleko víc času?

 

 

 

 

 

Pro Váš dům / byt vznikl „TLAČÍTKOVÝ STANDARD LOXONE“

 

 

 

 

 

Díky němu Vám pro každou místnost stačí pouze jediné tlačítko Loxone Touch, které disponuje pěti dotykovými plochami. Největší je k ovládání osvětlení, leví rohy pro stmívání a pravé rohy jsou pro hudbu.

Share This